top of page

Întrebări și răspunsuri

false mituri despre Consultanța de Imagine

1. Ce este Consultantul de Imagine? Este ceea ce noi cunoaștem sub denumirea de Stilist (Fashion Stylist)?

 

Cele mai importante școli din capitelele internaționale ale modei pregătesc Consultantul de Imagine și Stilistul sub forma a două profesii diferite, chiar dacă înrudite.

-Consultantul de Imagine se concentrează pe persoană, misiunea sa fiind punerea în valoare a acesteia, printr-o serie de tehnici specifice, cu scopul final al creerii unei imagini îmbunătățite și autentice. Lucrează cu oricine este interesat să-și imbunătățească imaginea (nu neapărat cu persoane publice). Adesea, își ajută clientul nu numai să își îmbunătățească aspectul, ci și abilitățile de comunicare, comportamentul și, mai nou, și imaginea sa online.

-Pentru Stylist, persoana este doar un instrument care pune în evidență ținuta, scopul final fiind transmiterea unui mesaj (de obicei de publicitate). De obicei lucrează pentru reviste de modă. Aptitudinile sale de bază sunt cunoașterea trendurilor și creativitatea, nu însă și tehnicile specifice de îmbunătățire a imaginii, care sunt un instrument al Consultantului de Imagine.

 

2. Cât costă serviciile unui Consultant de Imagine? Este adevărat că sunt adresate doar persoanelor cu posibilitați financiare peste medie?

Nici gând! O analiză de culoare sau de forme, utilă si valabilă apoi pentru tot restul vieții, costă cât o masă la restaurant. Shopping-ul se face la nivelul de buget ales de client. Bineînțeles, cu cât vrei mai mult, cu atât costul crește, dar atenție, pachetele de servicii conțin reduceri față de serviciile achiziționate separat și o perioadă de tutoring (consultanță online gratuită pe o perioadă de 3 luni dupa prestarea serviciului).

CI imi va impune gustul său personal?

Nu ! Prima regulă a consultantului de imagine (profesionist) este să identifice o strategie de imagine care să fie într-o relație armonioasă cu gustul, personalitatea, profesia și viața socială a clientei/clientului sau. Schimbarile propuse se justifică prin demonstrații practice, care conving, nu se impun. 

Serviciile CI sunt adresate doar celor care iubesc moda și shoppingul?

Persoanele atrase de moda și shopping vor fi interesate să adauge tehnici specifice de consultanță propriilor eforturi de îmbunatațire a imaginii.

Cei care se declară incompatibili cu acest domeniu, dar ințeleg importanța unei imagini coerente,  vor afla cu surpriză că apelarea la serviciile unui consultant ii pot degreva de stresanta (pentru ei) sarcina de a ingriji propria imagine: in plus fata de accesul la informații care le simplifică alegerile de shopping, serviciul de analiză a garderobei se concretizează cu crearea de catre consultant a unor outfituri pe diverse teme și dresscode-uri și a unor "capsule wardrobe" (combinarea unui număr redus de articole într-un număr mare de ținute).

Dacă nu doresc să investesc într-un pachet complet de servicii, nu are rost să le achiziționez individual?

Fiecare serviciu e util și se poate achiziționa separat, reprezentând un pas concret în strategia ta de îmbunătățire a imaginii, cu beneficii imediate. Cu cât mai mulți pași, cu atat rezultatul va fi mai evident.

 

Adresează-mi și alte intrebări !

intrebari despre consultanta de imagine
bottom of page